Fit in training, trainen onder persoonlijke begeleiding om fit te worden met een goede conditie in Amsterdam, Bos en Lommer

Hulp bij sporten, sporten volhouden, lekker sporten onder begeleiding, sporten leuk vinden, Amsterdam, Bos en Lommer
Contact met Fit Amsterdam
Trainen en blijven trainen, personal trainer, 1 op 1 trainen, groepstraining, buiten trainen, binnen trainen, Amsterdam, Bos en Lommer
Fit in training, trainen onder persoonlijke begeleiding om fit te worden met een goede conditie in Amsterdam, Bos en Lommer
Alle blogs van Fit In Training uit Amsterdam
Fit in training, hoe fit in training mij geholpen heeft met fit worden en fit blijven in Amsterdam, Bos en Lommer
Fit in training, fitter worden onder begeleiding, Trainen en fit worden, Judith Klopper, Amsterdam, Bos en Lommer

“Slow down brother, slow down brother, slow down if you can't go on”. Daar stond “onze” Douwe te stralen op het Songfestival om de Nederlandse eer hoog te houden. Wat een leuke verschijning! Fris, energiek en authentiek. Hij had meer douze points verdiend.

Douwe had een duidelijke boodschap met dit lied. Hij noemde het zelfs een protestlied, tegen de steeds meer gehaaste wereld waarin we leven. Wijze woorden voor een jonge vent. Meestal kan het leven op zijn leeftijd niet snel en hard genoeg gaan.

Als je het refrein wat letterlijker neemt dan is het een oproep om wat minder voortdurend vooruit te willen; wat minder op je tenen te lopen dag in dag uit. In deze metafoor zit een kern van waarheid. Als je vaak op je tenen loopt, verplaatst je lichaamszwaartepunt zich meer naar voren en neemt de spierspanning aan de achterkant van het lichaam toe. Rug-, bilspieren, hamstrings en kuiten zullen steeds stijver worden naarmate dit patroon aanhoudt.

Je rent veel te hard voor wat je lichaam aan kan en je staat ver af van een natuurlijk lichamelijk evenwicht; je bent in een patroon van louter voorwaartse kracht terecht gekomen. Je staat niet meer gegrond op je voeten en je hielen raken de grond niet eens meer! Heb je nog wel oog voor wat er om je heen gebeurt? Je inzet houdt je op de been, maar hoe lang houd je dit nog vol?

Tijd “to slow down”. Kom terug op je voeten, voel je hielen weer op de grond en haal eens diep adem. Ziet de wereld er nu niet heel anders uit? Goed gegrond staan is belangrijk voor een gezonde lichaamshouding; als je een opwaartse kracht door je lichaam voelt gaan, dan heb je een actieve houding en dit maakt bewegen makkelijker en lichter. Gegrond zijn betekent ook in het hier en nu zijn. Uit je hoofd, in je lichaam.

Ik denk niet dat Douwe dit lied geschreven heeft om er zo diep en letterlijk op in te gaan, maar zijn boodschap is duidelijk. Ik zou het hem graag laten weten dat zijn tekst misschien wel bijdraagt aan het verbeteren van de volksgezondheid. Dan heeft hij die douze points toch helemaal niet nodig! We gaan nog veel van hem horen... onze Douwe.

  

Fit in Training   |   Roelantstraat 1a   |   1056 ES  Amsterdam   |   020-3377342   |   info@fitintraining.nl

privacyverklaring