Fit in training, trainen onder persoonlijke begeleiding om fit te worden met een goede conditie in Amsterdam, Bos en Lommer

Hulp bij sporten, sporten volhouden, lekker sporten onder begeleiding, sporten leuk vinden, Amsterdam, Bos en Lommer
Contact met Fit Amsterdam
Trainen en blijven trainen, personal trainer, 1 op 1 trainen, groepstraining, buiten trainen, binnen trainen, Amsterdam, Bos en Lommer
Fit in training, trainen onder persoonlijke begeleiding om fit te worden met een goede conditie in Amsterdam, Bos en Lommer
Alle blogs van Fit In Training uit Amsterdam
Fit in training, hoe fit in training mij geholpen heeft met fit worden en fit blijven in Amsterdam, Bos en Lommer
Fit in training, fitter worden onder begeleiding, Trainen en fit worden, Judith Klopper, Amsterdam, Bos en Lommer

Hardlopen is de laatste tijd ontzettend populair geworden en in de Amsterdamse parken is dat goed te merken. Waar hardlopen vroeger echt een sport was voor liefhebbers is het nu een ware hype.


Door de laagdrempeligheid hebben veel mensen de stap gezet te gaan hardlopen. Je loopt immers de deur uit en je kan meteen beginnen. Daarnaast is het een beweging die we als kind eigenlijk vanzelf hebben geleerd. Een kind kan de was doen, toch?


Nee, toch niet helemaal. Net als andere sporten als tennis of voetbal moet je ook leren hardlopen. De juiste techniek is van groot belang om goed te kunnen hardlopen en het ook vol te houden.  Kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen spelen een grote rol bij de hardlooptechniek. Als die niet in orde zijn, gaat dit ten koste van de looptechniek met het risico op blessures.


Een beginnende hardloper moet veel werk verzetten om zijn conditie te verbeteren en de techniek van het hardlopen onder de knie te krijgen. Vaak wordt veel aandacht besteed aan uithoudingsvermogen (conditie) en veel minder aan kracht en coördinatie.


Hardlopen vraagt om voldoende basisspierkracht. Dat wil zeggen dat de spieren rond enkels, knieën en heupen van zowel het linker als het rechterbeen even sterk moeten zijn en ten opzichte van elkaar voldoende in balans. Daarnaast is ook voldoende stabiliteit van de romp een voorwaarde om goed te kunnen hardlopen.


Dat is nogal wat en daarom is hardlopen dus minder laagdrempelig dan je misschien denkt. Om je op weg te helpen een aantal  tips:


  


  


  


  


  


  

  

Fit in Training   |   Roelantstraat 1a   |   1056 ES  Amsterdam   |   020-3377342   |   info@fitintraining.nl

privacyverklaring