Fit in training, trainen onder persoonlijke begeleiding om fit te worden met een goede conditie in Amsterdam, Bos en Lommer


Hulp bij sporten, sporten volhouden, lekker sporten onder begeleiding, sporten leuk vinden, Amsterdam, Bos en Lommer
Contact met Fit Amsterdam
Trainen en blijven trainen, personal trainer, 1 op 1 trainen, groepstraining, buiten trainen, binnen trainen, Amsterdam, Bos en Lommer
Fit in training, trainen onder persoonlijke begeleiding om fit te worden met een goede conditie in Amsterdam, Bos en Lommer
Alle blogs van Fit In Training uit Amsterdam
Fit in training, hoe fit in training mij geholpen heeft met fit worden en fit blijven in Amsterdam, Bos en Lommer
Fit in training, fitter worden onder begeleiding, Trainen en fit worden, Judith Klopper, Amsterdam, Bos en Lommer

Fit in Training   |   Roelantstraat 1a   |   1056 ES  Amsterdam   |   020-3377342   |   info@fitintraining.nl

Wist je dat de meeste sportblessures niet overgaan door alleen maar rust te nemen? Een rustperiode geeft je lichaam weliswaar de tijd om lokale irritaties of ontstekingen te laten verdwijnen, maar de oorzaak van de klacht gaat door rust niet weg.

Door rust ga je je makkelijk stijver voelen en je gevoel voor beweging neemt op den duur af. Langdurige rust geeft vaak ook onrust in je hoofd. Je lichaam vraagt om beweging maar weet niet hoe! Je hoofd probeert te helpen maar kan niets beters bedenken dan in een rustiger tempo op de oude voet verder gaan.

Als je na een rustperiode op dezelfde manier de draad weer oppakt als ervoor is de kans groot dat je lichaam nog steeds in hetzelfde, niet efficiƫnte patroon beweegt. Dan loop je de kans dat je klacht weer de kop op steekt en je weer aan de kant staat.

Hoe dan wel? Zorg dat je lichaam de juiste prikkels krijgt om weer op zijn authentieke manier te kunnen bewegen: voelen dat bewegen haast vanzelf gaat, makkelijk en vrij en vooral met plezier!  Klinkt goed he? Maar hoe doe je dat dan? De eerste stap is je oude bewegingspatroon te ontkoppelen zodat je lichaam de bijbehorende compensaties los kan laten en kan herstellen van de blessure. Dit is het werk van een fysiotherapeut, omdat een goede bewegingsanalyse en specifieke begeleiding onontbeerlijk zijn in dit proces.

Dus… rust is goed om acute klachten te laten verdwijnen. Langdurige of terugkerende klachten vragen juist om actie. Niet zomaar actie, maar specifiek en goed begeleid. Ont-rust, bel me gerust!

www.fysiotechnique.nl

privacyverklaring