Fit in training, trainen onder persoonlijke begeleiding om fit te worden met een goede conditie in Amsterdam, Bos en Lommer

Hulp bij sporten, sporten volhouden, lekker sporten onder begeleiding, sporten leuk vinden, Amsterdam, Bos en Lommer
Contact met Fit Amsterdam
Trainen en blijven trainen, personal trainer, 1 op 1 trainen, groepstraining, buiten trainen, binnen trainen, Amsterdam, Bos en Lommer
Fit in training, trainen onder persoonlijke begeleiding om fit te worden met een goede conditie in Amsterdam, Bos en Lommer
Alle blogs van Fit In Training uit Amsterdam
Fit in training, hoe fit in training mij geholpen heeft met fit worden en fit blijven in Amsterdam, Bos en Lommer
Fit in training, fitter worden onder begeleiding, Trainen en fit worden, Judith Klopper, Amsterdam, Bos en Lommer

Fit in Training  |  Roelantstraat 1a  |  1056 ES  Amsterdam  |  020-3377342  |  info@fitintraining.nl

Naarmate men ouder wordt en te maken krijgt met lichamelijke ongemakken, wordt dit vaak afgedaan  met een vanzelfsprekend “ ik word een dagje ouder”. Steeds meer vaak ook nog relatief jonge mensen hoor ik dit zeggen. Bewegen en sporten gaat niet meer zo makkelijk als vroeger. Klachten en pijntjes steken de kop op en het idee ontstaat dat het verstandig is rustig aan te doen. Niets is minder waar!

Hoe ouder men wordt, hoe groter de noodzaak in beweging te zijn! Met stil zitten of minder bewegen leveren we steeds iets in van onze vitaliteit. De bekende uitspraak “use it or lose it” kan de fysieke én mentale achteruitgang door een passieve levensstijl niet beter verwoorden. Onze botten hebben regelmatig gewichtsbelasting nodig anders worden ze zacht. Als we onze spieren niet voldoende aanspreken dan verzwakken ze en neemt hun uithoudingsvermogen af. Onze hersenen hebben de juiste en voldoende prikkels nodig om goed te blijven functioneren en fit te blijven.

Deze lichamelijke processen gaan langzaam en blijven lang onopgemerkt. Wanneer ze zich openbaren dan wijten we ze vaak aan het ouder worden. Echter, ouder worden op zich wil niet zeggen dat we lichamelijk achteruit gaan. Dit is gebeurt omdat we stoppen met dingen doen waar het lichaam jong en fit van blijft.

Ouder worden vraagt verantwoordelijkheid van ons. We houden op met de dingen doen die we als kind en jong volwassenen deden. Kinderen rennen achter elkaar aan, wij zetten de pas erin om de  bus te halen; kinderen klimmen in bomen, wij nemen steeds vaker de lift; Kinderen willen plezier hebben, zij bewegen spontaan en onbevangen, wij willen zekerheid, ongemakken voorkomen en  worden voorzichtig.

Zodra we stoppen met deze ‘kinderlijke’ spontane functies en bewegingen, verliezen we deze. Onze hersenen zullen zich aanpassen aan de prikkels die ze niet meer krijgen….en  zo verliest het lichaam geleidelijk maar zeker, het gevoel voor en de controle over deze bewegingen. Het lichaam en het brein, jong en vitaal houden betekent juist prikkelen met uitdagende activiteiten. Waan je weer kind door naar kinderen te kijken en doe op verantwoorde wijze mee. Ren, spring, vlieg, duik, val, sta op en ga vooral door!

privacyverklaring